Wandelliefhebber Bart van der Schagt -ook bekend als WandelBart- heeft een nieuwe wandelgids over Utrecht uitgebracht. De gids bevat 21 leuke wandelroutes verspreid over de gehele provincie. De wandelingen -van kort tot lang- in stad, buitengebied en natuur zijn goed bereikbaar met openbaar vervoer.

De 21 wandelroutes in dit boekje zijn zeer divers en laten de karakteristieke kenmerken en grote verscheidenheid van de provincie Utrecht zien: in het westen routes door de uitgestrekte, vogelrijke veenweidegebieden, in het noordwesten de stille, lommerrijke bossen van De Vuursche, in het oosten pittige tochten over de Utrechtse Heuvelrug en in het zuiden door het coulisserijke landschap van de Vijfheerenlanden. Daarnaast staan er ook twee leuke, groene stadswandelingen in: door Utrecht en Amersfoort.

Alle WandelBart provinciewandelgidsen zijn te koop bij de boekhandel, bol.com of via de website www.wandelbart.nl of op www.anoda.nl. Buiten Nederland zijn de gidsen alleen op de website te bestellen.

De gidsen kosten  € 14,95.

De provinciewandelgids Utrecht is de zestiende uit een reeks. Volgende maand verschijnt er ook nog een provinciewandelgids over de provincie Flevoland en een gids over de Waddeneilanden. De wandelgidsen worden in kleine oplages gedrukt, zo blijven de routes goed up-to-date. Eventuele routewijzigingen zijn op de site te vinden.